Scholen

EHBO op school

  • Leerkrachten lager & kleuter onderwijs
  • Leerkrachten secundair onderwijs
  • Leerkrachten praktijk & werkplaatsen
  • Leerlingen secundair onderwijs


Leerkrachten en leerlingen hebben geen boodschap aan de uitgebreide cursussen eerste hulp. Leerkrachten zijn op zoek naar een opleiding eerste hulp gericht op mogelijke problemen op school. De eerste hulp in een lagere school is ook niet gelijklopend met deze in het secundair onderwijs. Ook leerkrachten in werkplaatsen vragen naar een meer specifieke opleiding gebonden aan de gevaren waaraan hun leerlingen blootstaan.


Daarom bieden wij opleidingen aan specifiek gericht naar leerkrachten van het lager onderwijs, leerkrachten van het secundair onderwijs en leerkrachten die praktijklessen geven in werkplaatsen. Daarboven bieden wij een EHBO initiatie aan aan de leerlingen van het secundair onderwijs (2de en 3de graad).


De lessen worden gegeven door verpleegkundigen en ambulanciers dringende geneeskundige hulp die dagelijks geconfronteerd worden met slachtoffers. Dit verzekert de hoge kwaliteit en praktijkgerichtheid van onze lessen.


Wij zijn ons bewust van de vele vergaderingen en bijscholingen die leerkrachten dienen te volgen. Daarom beperken wij onze EHBO opleidingen voor leerkrachten tot 3 uren. Deze kunnen gegeven worden 's avonds, op woensdagnamiddag of op zaterdag. Wij brengen uiteraard zelf alle nodige materiaal mee.