Bedrijven
 
 
 
 

Bedrijfshulpverlener

(vroeger nijverheidshelper)METIS is uw partner voor gespecialiseerde bedrijfsopleidingen in eerste hulp. Wij zijn erkend door de federale overheidsdienst werkgelegenheid, arbeid en sociaal overleg, conform het K.B. 15/12/2010 - B.S. 28/12/2010.


Het belang van EHBO opleidingen is bijzonder groot. Jaarlijks zijn er in België meer dan 200.000 arbeidsongevallen waarvan 50% leidt tot tijdelijke ongeschiktheid en ongeveer 10% leidt tot blijvende ongeschiktheid. De wetgever voorziet dan ook de verplichting dat bedrijven met meer dan 50 werknemers (en industriële ondernemingen vanaf 20 werknemers) een aantal opgeleide bedrijfshulpverleners in dienst hebben.


Om het certificaat bedrijfshulpverlener te behalen moet men het wettelijk minimum van 15 lesuren volgen. METIS raadt echter aan om de opleiding uit te breiden met 2 tot 4 lesuren simulaties. We zien dat deze praktische oefening het zelfvertrouwen van de onervaren hulpverlener ten goede komt.


De bedrijfshulpverlener is wettelijk verplicht jaarlijks een bijscholing van minstens 4 uren te volgen. Als de bedrijfshulpverlener de jaarlijkse opfrissingen volgt blijft het attest geldig.  METIS past het programma van de bijscholing steeds aan volgens de activiteiten of noodzaken van uw bedrijf of instelling.


De lessen kunnen doorgaan overdag, 's avonds en in het weekend en over heel België.


Wij geven deze opleiding in onze vestiging te Hooglede, bij u ter plaaste of wij zorgen voor een leslokaal in uw omgeving.


Initiatie eerste hulp voor aangeduide personen


Telt uw KMO minder dan 20 werknemers en heeft u toch nood aan personen met kennis van EHBO? Dan is er de opleiding "EHBO aangeduide persoon".


Een 4 uur durende initiatie die uw medewerkers de basisstappen van de EHBO aanleren, zodat zij als eerste kunnen ingrijpen bij levensbedreigende situaties.


Ze worden getraind in de reanimatie, het gebruik van een AED toestel en het toedienen van de eerste zorgen bij letsels.


Metis raadt aan deze opleiding 3 jaarlijks te herhalen.